Våra designlinjer

ATAB-Trappan har under många år varit ledande inom trapp-design. Tack vare hög flexibilitet och inte minst lyhördhet för våra kunders ideer och önskemål. Nedan följer en snabb beskrivning av de mest förekommande design-varianterna.

DESIGN-TRADITION

ATAB:s design-tradition är den klassiska, med instämmda steg i sidostyckena. Men även i det klassiska är ATAB unikt. För att undvika knarr i trappan, och för att få en riktigt tät anslutning mellan steg och vanger, fräser vi en tapp i stegänden vilken hakas runt om på alla fyra sidorna. Kvalitet skall finnas även i de små detaljerna!

DESIGN-WF

WF-Trappan är en ny typ av trappa som utvecklats under de senaste åren. Den har ingen innervang vilket ger interiören ett luftigare och elegantare intryck. WF-Trappan är en kombination av trapphantverkarens skicklighet och modern högteknologi. WF-Trappan tillverkas endast av hårda träslag med ståndare och handledare som anpassats till dagens krav på form, funktion och elegans.

DESIGN-NEW AGE

ATAB:s NewAge är en helt ny trappdesign med nytänkande och innovationer baserat på ATAB:s långa hantverksmässiga tradition och kvalitetstänkande. Det spännande formspråket gör NewAge till den nya tidens trappdesign.

DESIGN-OVANPÅLIGGANDE

Den ovanpåliggande (ibland kallad underliggande) designen är en mycket gammal konstruktion där alla plansteg vilar ovanpå de bärande delarna (vangerna). Med denna variant får man synliga stegändar vilket ytterligare förstärker ”trapp-looken”. Med hjälp av olika material och ytbehandlingar kan man åstadkomma en skön kontrast mellan de olika komponenterna, och kombinerat med vackra räckesdelar får man en ljus, öppen och tidlös design.

DESIGN-SPIRIT

Med ett mycket modernt och spännande formspråk har Spirit-designen på kort tid etablerat sig som vår mest efterfrågade trappmöbel. De annorlunda profilerna, de centrerade vangerna och den innovativa handledar-lösningen gör Spirit-trappan till ett smycke i det moderna hemmet.

DESIGN-SPIRIT-2

DESIGN-MINIMA

Med Minima-trappan har ATAB lyckats skapa en trapplösning för de riktigt trånga utrymmena, utan att ge avkall på möbelkänslan. ATAB-Minima finns i en standard- och en egendesignad variant, Minima-Flex.

DESIGN-SPARTRAPPAN

ATAB:s spartrappor, även kallade loft-trappor, används normalt där minimalt med utrymme finns tillgängligt. En sommarstuga eller gäststuga där ett sovloft skall nås på ett så bekvämt sätt som möjligt. Med den sinnrika steg-konstruktionen, vilka finns i två varianter, blir trappans längd kortare än vad som annars vore möjlgt. Spartrapporna kan pga. stegformen endast tillverkas som raka trappor.