Våra träslag och ytbehandlingar

En mycket viktig komponent i din trappdesign är valet av träslag. Oavsett vilken trappform du väljer så har du tillgång till alla våra träslag och ytbehandlingar. Färger och metall kan också användas för att framhäva och förstärka träets naturliga skönhet.

De flesta av våra standardträslag räknas som hårdträ, och är därför mycket slitstarka. De lite mjukare träslagen ger däremot en härligt naturlig känsla. Vad du än väljer, är alla träslag i massivt utförande.
För att få en riktigt jämn och slät yta på täckmålade vanger använder vi en massiv kärna av fur belagd på bägge sidor med MDF.

De träslag som visas nedan är ATAB-Trappans standard-träslag, vilka vi alltid lagerhåller och med kort varsel kan använda i just din egen trappdesign. Naturligtvis finns det möjlighet att efter önskemål ta hem även andra träslag. Leveranstiderna kan då däremot bli någon vecka längre än normalt.

 

* Notering: För trappdesign WF krävs hårda träslag i steg, sättsteg, handledare och stolpar samt räckeståndare. Det betyder att furu får inte användas i dessa trappdelar när man väljer Design WF. Vangstyckena mot vägg behöver dock inte vara i ett hårt träslag.

Furu friskkvist
Furu
Bok kortstav
Bok helstav
Björk helstav
Ask kortstav
Ask helstav
Mahogny helstav
Lönn helstav
Merbau helstav
Ek kortstav
Ek helstav
Valnöt kortstav
Valnöt helstav
Ekbetsad furu
Ek antik behandland
Vit betsad furu
Svartbetsad furu
Valnötsbetsad furu